Nieuws

Cliënten Centrum Senioren fietsen heel de wereld over

Binnen de klinieken Cure van het Centrum Senioren aan de Korvelseweg in Tilburg wordt veel aandacht besteed aan beweging bij senioren. Zo wordt elke dag het activiteitenprogramma gestart met bijna alle cliënten in de sportzaal. Deze is verdeeld in een fitnessgedeelte en een sport- en spelgedeelte. 
Sinds enkele weken is het bij de fitness mogelijk om vanaf de cardioapparatuur op alle plekken van de wereld te komen, dichtbij of juist ver weg. Door middel van een projectie op de muur en het afspelen van allerlei fietsroutes is het net alsof je bijvoorbeeld door het Central Park in New York fietst, of op een winterse dag door Leeuwarden.
Zo komen cliënten op plekken waar ze nog nooit zijn geweest of juist op plekken die ze kennen vanuit het verleden. Dit levert tijdens het sporten leuke en interessante gesprekken op en haalt leuke herinneringen naar boven.

Veelgehoorde en leuke reacties van cliënten zijn:
- "Het lijkt net alsof we echt in ...zijn."
- "Wat is het lekker weer daar!\"
- "Even doortrappen; dan kan ik dat groepje wielrenners bijhouden."
- "Daar fietsten we vroeger altijd, en dan heb je daar verderop..."

Het bovenstaande maakt dat cliënten langer gebruikmaken van bijvoorbeeld een hometrainer of loopband, of dat cliënten die minder gemotiveerd zijn om te sporten het toch erg leuk vinden om door hartje Parijs te fietsen en vervolgens als ze er toch zijn andere oefeningen en apparaten uit gaan proberen. Dit alles draagt dus bij aan nog meer beweging bij senioren!

De komende tijd gaan we bekijken welke mogelijkheden dit ons allemaal nog meer kan bieden!

 

 

Twee impressies van de sportzaal bij Centrum Senioren